4 juni 2023

Onthulling Ontmoetingsplaats Loeffenstraat in Ooij.

v.l.n.r Petra Kregting (opbouwwerker Forte Welzijn), Nellie van der Krabbe (mede initiatiefnemer), Wouter Kersten (gemeente Berg en Dal), Maryan de Boer (Oosterpoort woon) en Ria Barber(wethouder)

De Loeffenstraat ontmoet. Zaterdagmiddag hebben de bewoners van de Loeffenstraat in Ooij de ontmoetingsplaats feestelijk geopend, samen met wethouder Ria Barber van de gemeente Berg en Dal. Een aantal bewoners van de appartementen hebben het initiatief genomen om in het grasveld voor hun woningen een picknickbank te plaatsen. Een gezellige plek waar buurtbewoners en passanten even kunnen zitten en elkaar ontmoeten. Na overleg met gemeente en Oosterpoort woon zijn de bank en een mooie plantenbak geplaatst. Bewoners hebben plantjes gespaard via de spaaractie van de Plus en vanuit de gemeente is er nog een mooie bloeier toegevoegd. In overleg met opbouwwerker Petra Kregting van Forte Welzijn is de opening gepland en geregeld. Stien Kersten, ook een bewoonster van de appartementen, heeft samen met familie voor het mooie bord gezorgd. Bij de opening waren vele straat bewoners aanwezig. Onder het genot van een hapje en een drankje is men de middag feestelijk met elkaar pratend doorgekomen. In september willen de bewoners meedoen aan de burendag van het Oranjefonds. zie de foto’s