4 juni 2023

‘MET DANK AAN DE JUF’ in Zalmpodium

 
โ€œMet dank aan de juf โ€œzingt al vele jaren samen. Soms in verschillende samenstellingen, maar altijd in goed gezelschap van hun juf Jolande Geven. Inmiddels bestaat de groep uit acht zangeressen. Ze zingen , meerstemmig, oorspronkelijk jazz en pop, maar uitstapjes naar licht klassiek of andere genres worden ook gemaakt. Ze zingen gewoon wat ze leuk vinden, want zingen maakt gelukkig, geeft energie en ontzettend veel lol. Het achttal werd in het “Zalmpodium” op zondag 4 juni in het Zalmkerkje te Millingen aan de Rijn begeleid door gitaristen Joep Stapel en Markus Axelsson met Jur den Breejen op piano. Het werd een prachtig optreden voor een volle kerk/zaal. zie de foto’s deel 1;  deel 2

HET ZALMPODIUM?

In Millingen aan de Rijn staat in de Zalmstraat, pal aan de dijk, het Zalmkerkje. Een kerkje gebouwd in 1880, ten behoeve van de bescheiden populatie aan protestanten in Millingen en omliggende dorpen. Tot 1980 is het, in afnemende frequentie, als zodanig gebruikt. Daarna bestond het enkel nog als romantische trouwlocatie, maar vanaf 2014 fungeerde het tevens, eens per maand, als podium voor kleinschalige muziekoptredens. Het ‘Zalmpodium’ mocht zich gedurende een vijftal jaren verheugen in een toenemend aantal bezoekers en muzikanten en artiesten. Tijdens de coronajaren lag het kerkje er verlaten bij, maar vanaf medio januari 2023 maakte zij een doorstart, waarin ze niet alleen een podium biedt aan muziek, maar ook aan theater, kunst en Millings erfgoed. Het streven is om elk weekend een van deze onderdelen een plek te geven. Er staan al wat weekenden geprogrammeerd, maar je kunt je aanmelden als je geรฏnteresseerd bent in een optreden of een expositie. Kijk in de planning (Agenda), meld je aan als artiest of exposant en/of kom ook eens langs: de entree is altijd gratis!