18 maart 2023

Eric Vloeimans met Tonnie Kievits in Vereeniging

Toptrompettist Eric Vloeimans speelt binnenkort met het koperseptet Ravelli Brass én drummer Arie den Boer in de Vereniging in Nijmegen. Ravelli Brass bestaat uit musici van Phion, voorheen het Gelders Orkest met onder meer trompettist Tonnie Kievits, oorspronkelijk uit Millingen waar hij bij de plaatselijke fanfare Ons Genoegen de eerste muzieklessen kreeg. Ravelli Brass speelt klassieke muziek: Vloeimans is de meester van de improviserende muziek. Uit deze samenwerking is een CD voortgekomen, die werd opgenomen in de de Vereeniging. Tijdens het concert, op 8 april, zal de CD ten doop gehouden worden. Het programma dat de combinatie brengt is puur akoestisch, waardoor de klank en balans optimaal tot hun recht kunnen komen. Het concert begint om 20.15 uur.