12 maart 2023

KNA Beek sluit jubileumjaar af met een prachtig concert.

Jos Orval dirigeert het Harmonie orkest KNA tijdens de afsluiting van het jubileumjaar..

Harmonie KNA in Beek sloot zondag 12 maar haar jubileumjaar (100 jaar KNA Beek, opgericht op 22 maart 1922) af met een concert in het Kulturhus te Beek. Het concert werd gestart met de slagwerkgroep KNA/DES o.l.v. Wiljan Gerritzen. Deze slagwerkgroep werd vorig jaar bij elkaar gebracht en heeft nu een definitieve status gekregen. Ze brachten geweldige muziek ten gehore, waarbij het vaak niet te horen was dat het alleen maar slagwerkers waren. Na hun optreden was het de beurt aan de “Jeugdbende”o.l.v Marieke van Ruitenbeek. Ook zij hadden een geweldig en soms humoristisch optreden. Na de pauze was het de beurt aan het Harmonie orkest, o.l.v. Jos Orval, de interim dirigent, die zijn orkest geweldige muziek ten gehore liet brengen. Een hoogtepunt was het nieuwe muziekstuk “De Heerlijckheid Bruist” dat onlangs was gecomponeerd door dhr. Jan Bosveld. Deze deed zelf de introductie van het muziekstuk waarbij hij uitlegde hoe het muziekstuk tot stand gekomen was en waarin de rijke historie van Beek verwerkt is. Aan het einde van het concert werd aangegeven dat voorzitter Bart van den Bosch gaat stoppen als voorzitter van KNA. Als speciale gasten was schutterij B.U.B met het koningspaar aanwezig en wethouder Ria Barber was er als gast namens de gemeente Berg en Dal.  zie de foto’s slagwerkgroep;  zie foto’s Jeugdbende;  zie foto’s Harmonie orkest deel 1deel 2