12 maart 2023

7e Leuthse Pubquiz

Op zaterdagavond 11 maart was het in Leuth weer zover. Na de quiz in maart 2022 werden veel deelnemers met een jaar wachttijd wel op de proef gesteld. Dus vol ongeduld en met een gezonde wedstrijdspanning kwamen de eerste teams zaal De Vriendenkring binnen. Officieel ging de quiz om half negen van start maar de eersten zochten voor half acht al een favoriete tafel uit. Bij de start hadden alle 17 teams een plaatsje gevonden en kregen ze, na een hartelijk welkom nog eens kort de spelregels uitgelegd. De mobiele telefoons gingen in een pot in het midden van de tafel en ronde 1 kon beginnen. Er waren 8 rondes van 10 vragen. Halverwege nog een extra fotoronde die tussen 2 gewone rondes door ingevuld moest worden. Na elke ronde werden de invulsheets opgehaald en daarna direct de antwoorden doorgenomen. Dit keer was er onder meer een muziek ronde, een mode en fashion ronde maar ook een formule 1 ronde. Zo was er voor iedereen wel iets wetenswaardigs bij. De 6e ronde was de Leuthronde waarbij Leuth kennis wel een must was. Voor die ronde was er een extra prijs. Een volle boodschappentas van Spar Looijschelder stond daarvoor klaar. Winnaar van die tas werd het team ‘Wij weten lekker toch niks’. Die naam was voor de Leuthronde dus minder goed gekozen. Rond middernacht werden de laatste antwoorden gegeven en kon er punten geteld worden. Voor de prijsuitreiking stonden 2 gevulde boodschappentassen van Nico de Witt Plus Supermarkt klaar en de wisseltrofee voor de winnaar. 2e plaats behaalde een team dat eigenlijk standaard bij de eersten mee doet, het team van ‘Wit nie bestit nie’ met 97 punten. Winnaar van de Leuthse PubQuiz 2023 werd ‘Let’s get quizzical’ met 101 punten. Naast de goed gevulde boodschappentas namen zij ook de wisseltrofee in ontvangst. Deze trofee krijgt een mooie plek. Tot 2 maart 2024. Dan moet hij weer in De Vriendenkring worden afgeleverd voor de nieuwe winnaar van de 8e editie van dit mooie evenement. Ook dit was weer een bijzonder geslaagde activiteit van de organisatie VoorLkaar.  zie de foto’s