29 januari 2023

Ontwikkeling zonnepark Lagewald in Groesbeek

foto: Erik Hell

Al ruim 2 jaar is het bedrijf TP Solar bezig met de voorbereidingen om in het gebied Lagewald in Groesbeek in totaal 19.000 zonnepanelen te plaatsen met een capaciteit van 13,2 MegaWatt, hetgeen overeenkomst met het energieverbruik van 3600 huishoudens. Zaterdag 28 januari organiseerde TP Solar een schouwmiddag, waarbij belangstellenden meer informatie kregen over de plannen en een wandeling werd gemaakt door het gebied. Voor de inwendige mens was goed gezorgd, er was koffie, thee, belegde broodjes en soep. Doel van de middag was enerzijds voorlichting over de plannen, maar ook om wensen van met name aanwonenden te aanhoren, zodat zo mogelijk rekening kan worden gehouden bij de verwezenlijking van de zonneparken. Wij maakten behalve een fotoreportage ook dronefoto’s van het gebied en de omgeving. Foto: Erik Hell (Media BD1). zie de Gelderlander.