15 januari 2023

Ton Loeffen nieuwe prins van de Berggeiten Berg en Dal.

Prins Ton met zijn gevolg van de Berggeiten.

Ton Loeffen (67) uit Berg en Dal is zaterdagavond in een bomvol dorpshuis Kerstendal te Berg en Dal uitgeroepen tot de nieuwe prins van CV De Berggeiten in Berg en Dal. Voor Ton, bestuurslid van de Berggeiten, is het de tweede keer dat hij Prins van de Berggeiten is geworden. 40 jaar geleden, seizoen 1981-1982) was hij het ook al. Ton is gepensioneerd leraar an het voortgezet onderwijs en was werkzaam in Arnhem. Ton volgt Luc Faassen op, die de afgelopen drie jaar de Prins van de Berggeiten was en i.v.m. de coronaregels, langer dan een jaar aan bleef. Van Luc werd deze avond afscheid genomen en hij werd als autocoureur afgevoerd door  de “Heeren van ’t Hoogh”, de oud prinsen van de Berggeiten, die allen aangepaste kleding droegen dat iets te maken had met autocoureur. Prins Ton gaf aan geen proclamatie te hebben omdat zulke dingen toch “nooit goed” zijn. Hij gaf aan, “Prins Carnaval ben je maar voor even, maar carnavalist je hele leven”.  Prins Ton zal met zijn kabinet het komende seizoen 2023-2024 de scepter zwaaien over “Duufelshemel”, de naam van Berg en Dal tijdens carnaval.  In een avondvullend programma, met onder andere een optreden van de Dansgarde “Dance United”van  CV de Deurzakkers Ooij, “Aarm Snuutje” uit Groesbeek en herendansgarde de “Beekse Heerlijckheden” werd er een mooi programma gepresenteerd. een optreden van het Duitse Karnevalsgesellschaft  de “Krunekroane” uit Kranenburg, kon op het laatste moment niet doorgaan.  De avond werd afgesloten met een optreden van “de Feestgangers”. Vrijdagavond is de prinsenreceptie.  zie de foto’s deel 1;  deel 2.

Ton Loeffen is uitgeroepen tot prins carnaval 2023.  Hij zal als prins Ton de veelzijdige de scepter bij de Berggeiten in Berg En Dal zwaaien. Hij is geboren en getogen in Berg en Dal, getrouwd met Annelies, zij hebben een dochter en een zoon en drie kleinkinderen. Ton is geen onbekende binnen het carnaval. In 1982 was hij als prins Ton de 1e de jongste prins van de Berggeiten. Daarna was hij jarenlang president van de raad van elf en vervolgens heeft hij de als voorzitter vele jaren de carnavalskar getrokken. Recent is hij gestopt als voorzitter en door de prinsencommissie gevraagd om prins te worden. Dat wilde hij graag doen. Ton heeft een kabinet dat bestaat uit vijf hofdames, Loes, Jill, Kim, Muriel en Patricia en de beschikking over zes adjudanten, Nick, Stijn, Yoeri, Max, Dirk en Jaap. Allemaal mensen die  hun  sporen hebben verdiend als hofdame, prinses, adjudant of prins.