14 december 2022

Naturalisatiebijeenkomst gemeente Berg en Dal.

Samen op de foto bij de Naturalisatiebijeenkomst gemeente Berg en Dal.

Dinsdag 13 december ontving locoburgemeester Erik Weijers  van de gemeente Berg en Dal 15 inwoners in het gemeentehuis te Groesbeek. Deze inwoners zijn eerder dit jaar Nederlander geworden. De locoburgemeester reikte tijdens de bijeenkomst aan 2 andere inwoners het Nederlanderschap uit. De gemeente Berg en Dal kon dit jaar weer een echte Naturalisatiebijeenkomst organiseren. De afgelopen 2 coronajaren was dit helaas niet mogelijk. In 2022 hebben in totaal 47 personen uit de gemeente Berg en Dal gekozen voor het Nederlanderschap. Zij waren allemaal uitgenodigd voor de Naturalisatiebijeenkomst in het gemeentehuis. Bij de Naturalisatiebijeenkomst waren 17 Nieuwe Nederlanders met hun introducees aanwezig. Het betreft 6 mannen en 11 vrouwen, variërend in leeftijd van 29 tot 60 jaar. Zij hebben o.a. de Iraanse, Syrische, Russische, Eritrese, Congolese en Jamaicaanse nationaliteit en wonen in de diverse kerkdorpen binnen de gemeente..