13 november 2022

Frans van Driel de nieuwe prins van de Cavalieren in Beek

vlnr page Lisan, prins Frans de Frolijke en page Laura

Frans van Driel uit Beek is de nieuwe carnavalsprins van CV de Cavalieren uit Beek. Frans is 62 jaar, getrouwd met Thea en ze hebben een zoon en een dochter. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij de Nationale Politie, waar hij als inspecteur docent is aan de politieacademie in Apeldoorn. Frans begon ooit als wachtmeester bij de Rijkspolitie in Beek-Ubbergen en was nadien ook nog wijkagent. Frans werd als nieuwe prins gepresenteerd tijdens het Prinsenbal in het Kulturhus te Beek, waar deze avond ook afscheid genomen werd van Prins Joost de Draaijer, die deze titel de laatste drie jaar mocht voeren. Frans zal gaan regeren onder de naam “Frans de Frolijke” en hij gaat vergezeld van zijn twee pages Laura en Lisan. Zijn adjudanten zijn Dandy en Huub. Frans is tevens lid van Harmonie KNA, waar hij de bastrombone bespeelt. Er werd deze avond ook afscheid genomen van president Jurgen en werd de nieuwe president geïnstalleerd. Er waren optredens van “Mag door de Beugel”, de Robijntjes en de Garde der Beeksche Heerlijckheden. KNAgalm zorgde voor de muzikale bijdrage. De prinsenreceptie is op zondag 11 november om 13.11 uur in het Kulturhus te Beek zie de foto’s deel 1;  deel 2;   deel 3;  deel 4