26 september 2022

Dag van het Stationsgebied in Nijmegen

Burgemeester Bruls spreekt de mensen toe op de van Schaeck Mathonsingel tijdens de Dag van het Stationsgebied.

Op 22 september 2022 was de dag van het Stationsgebied in Nijmegen. Het weer was mooi, de sfeer was goed en er waren diverse optredens. De Dag van het Stationsgebied is een Dag die in Nijmegen plaatsvond rondom het centraal station. De Dag heeft slechts zijdelings met treinen, sporen en stations te maken. In brede zin was het een Dag waarop Nijmegenaren bij elkaar kwamen in de publieke ruimte om te praten over onderwerpen zoals mobiliteit en infrastructuur, maar ook woningnood en biodiversiteit. Wel gaat het om het gebied direct rondom het centrale station van de stad, dus dat vindt vrij lokaal plaats. Op de Dag stonden er in de omgeving vijf minipaviljoens. Daarin was in alle paviljoens informatie te vinden over een van de thema’s. De politiek, ProRail en NS en andere belanghebbenden waren daar aanwezig om met Nijmegenaren in gesprek te gaan over vraagstukken die spelen. Eric van Haalen maakte de foto’s. zie de foto’s