30 augustus 2022

Ondertekening Lokaal Preventieakkoord gemeente Berg en Dal

De ondertekenaars van het Lokaal Preventieakkoord.

“Voorkomen is gezonder dan genezen”. Dinsdag 30 augustus hebben de gemeente en lokale organisaties het Lokaal Preventieakkoord ondertekend. Ze beloven zich actief in te zetten om de gezondheid van inwoners uit Berg en Dal te verbeteren. Prioriteiten zijn een rookvrije omgeving, meer bewegen, gezond eten en bewustwording van risico’s van alcohol- en drugsgebruik. Wethouder Irma van de Scheur: “De gezondheid van onze inwoners vinden we erg belangrijk. Met een heel divers en laagdrempelig aanbod van activiteiten, trainingen en begeleiding stimuleren we onze inwoners gezonde keuzes te maken”. Ondersteuning van initiatieven. Vanuit het Lokaal Preventieakkoord ondersteunt de gemeente initiatieven die de gezondheid verbeteren. Ondertekenaars kunnen budget aanvragen voor nieuwe en lopende initiatieven. Voor 2023 is er een uitvoeringsbudget van € 20.000 beschikbaar. Welke organisaties doen mee? De volgende organisaties hebben het Lokaal Preventieakkoord ondertekend: Anytime Fitness, Domino Kindercentrum, Forte Welzijn, Fysio Groesbeek, Fysiotherapie Millingen, Gemeente Berg en Dal, GGD Gelderland-Zuid, Iriszorg, Kion, Kraamzorg Zuid-Gelderland, Kwiek, Montessori College, Sportbedrijf Berg en Dal, Sportstimulering Berg en Dal. Meedoen met het Lokaal Preventieakkoord? Organisaties die samen willen werken aan de gezondheid van inwoners kunnen zich via de website aanmelden. Het Lokaal Preventieakkoord is ook te vinden op de website. Zie: www.bergendal.nl/preventieakkoord.