27 juni 2022

Na lange pauze weer 5 tegen 5 bij VVLK in Leuth 

de recreatieve winnaars

 Alles was er klaar voor op Sportpark ‘De Duffelt’ in Leuth. Na de lange pauze van 3 jaar was het zaterdag 25 juni tijd van de 17e editie van het VVLK 5 tegen 5 toernooi. Er was nog wat onzekerheid over de weersomstandigheden maar uiteindelijk bleek het een ideale dag voor heerlijke partijtjes voetbal. Een grote parachute moest de zon op het terras wat temperen maar al vrij vlot begaf de ring het waarmee deze was bevestigd aan een verreiker en moest deze opgeruimd worden. Zon en wolken wisselden elkaar af en een verkoelend windje hield de lichaamstemperatuur van de spelers en speelsters op een aanvaardbaar niveau. Even leek het bij de EHBO-post druk te worden met 2 hoofdwonden en verstuikte enkels maar dat werd later gelukkig minder. Naast de goede catering van Cafetaria Leuth was er zeker ook de bar met voldoende vocht tegen het uitdrogen. De organisatie zorgde nog voor een rondje met gratis ijs voor iedereen. 34 teams hadden zich opgegeven in diverse poules. Inschrijvingen recreatief, prestatief en een dames poule.  Op 6 velden werden de 91 wedstrijden afgewerkt en het toernooi eindigde tegen vijven met de halve finales recreatief en de finales. Bij de dames kregen we een nieuwe winnaar,  ‘v.v. Raamsdonk dames’. Het winnaars team van 2018 en 2019, Team Ademnood, alias ‘De 3e helft’, eindigde nu als 2e. Bij de recreanten was het team van ‘SV Onnodig’ de nummer 1. Zij waren in de finale met 3 – 1 winnaar en te sterk voor ‘FC the Crabs’. Bij de prestatieteams stonden ‘FC Kimi Raikkonen’ en ‘FC Kiefenklatsch’ tegenover elkaar in de finale. De wedstrijd eindigde in een 2 – 2 gelijkspel. Ook na verlenging was het nog gelijk. Dus moesten strafschoppen beslissen. ‘FC Kiefenklatsch’ wist uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken en ging met de trofee naar huis. Namens de toernooileiding bedankte Geert Keukens de organisatie, helpers en deelnemers van het voetbalfeest en werden aan de winnaars de prijzen uitgereikt. Daarna nam DJ Ronnie het heft in handen en zorgde voor een goede stemming tijdens het slotfeest dat nog enkele uurtjes doorging. Samen met een aangenaam warme voorzomer avond werd het succes van deze toernooidag bezegeld. Met potlood staat het 18e toernooi op de agenda voor de zaterdag in het laatste weekend van juni volgend jaar. Een jaar waarin voor VVLK en voor het toernooi veel kan veranderen maar misschien ook nog niet.  Fotograaf Gerben van Eck. zie de foto’s