26 mei 2022

Zeepkistenrace Groesbeek.

Bij de start van der zeepkisten

Woensdag 25 mei was het weer een drukke leerzame dag voor leerlingen van diverse scholen uit de omgeving van Groesbeek en Nijmegen om hun zelfgebouwde zeepkisten te gaan testen. Dit allemaal om straks goed en veilig voor de dag te komen op 17 juli in de Dorpstraat van Groesbeek. Dat is de dag dat de beslissing valt. Wie heeft de snelste zeepkist gebouwd !  Naast het Montessori Groesbeek/Nijmegen het Pro-College Nijmegen en het ROC Nijmegen waren er deze keer nog meer scholen aanwezig die in het afgelopen schooljaar gestart zijn met de bouw. Zo waren ook o.a. het Mondial College aanwezig met een team, Agora 10-15 Groesbeek/Nijmegen met 2 teams en Aventurijn (Aloysius) ook uit Nijmegen met een hele mooie professionele zeepkist en een heel enthousiast team. Zelf vanuit Boxmeer (Metameer College) waren er deelnemers afgereisd naar Groesbeek om inspiratie en ideeën op te doen. hun zeepkist was nog niet gereed maar zal zeker meedoen op de volgende test dag. Zelf vanuit de directie van het Montessori College was er dit keer een deelnemer aanwezig. In totaal waren er 16 zeepkisten aanwezig en zijn allemaal 3x naar beneden geracet. Getest werd er o.a. op veilige remmen, stuurinrichting en veiligheid van de bestuurder. Enkele zeepkisten moesten en werden ook dus ter plaatse afgesteld, gerepareerd en weer getest. Natuurlijk werd er ook gekeken wie de snelste was en het was erg spannend want tussen de nummers 1 en 2 zat maar een halve seconde. Op 17 juli zijn deze leerlingen aanwezig op de Zeepkistenrace in Groesbeek. Enthousiast geworden en wil je ook meedoen in Groesbeek ?  Kijk op www.zeepkistenracegroesbeek.nl voor meer informatie. zie de foto’s