21 mei 2022

Nieuwe wethouders voor de gemeente Berg en Dal geïnstalleerd.

Donderdagavond, 19 mei, zijn tijdens de raadsvergadering van de gemeente Berg en Dal in het gemeentehuis te Groesbeek, de vier nieuwe wethouders geïnstalleerd. Dit naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezing in maart. De twee partijen die samen de coalitie vormen, Lokaal! en Kernachtig Groesbeek, leveren beide twee wethouders. Deze wethouders zijn Ria Barber en Alex ten Westeneind respectievelijk Irma van de Scheur en Erik Weijers. Samen met burgemeester Mark Slinkman vormen zijn het college van 2022 tot en met (waarschijnlijk mei) 2026. Het plan (vaak collegeprogramma genoemd) dat de partijen gemaakt hebben voor de komende periode heeft de titel meegekregen ‘De wensen van nu versus de opgaven van de toekomst’. De nieuwe wethouders zijn (van links naar rechts) Ria Barber, Alex ten Westeind (Lokaal!),  Irma van de Scheur, Erik Weijers (Kernachtig Groesbeek). Hun plekken in de raad zijn ingenomen door 4 nieuwe raadsleden.