15 april 2022

Integriteitsonderzoek raadslid: geen schending integriteit

Bij de installatie van de Berg en Dalse gemeenteraad

Namens de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Berg en Dal. Gisterenavond 14 april is het Presidium van de gemeente Berg en Dal in een besloten vergadering bijeen geweest. In deze vergadering is gesproken over een door burgemeester Mark Slinkman uitgevoerd integriteitsonderzoek. Dat onderzoek heeft hij gedaan naar aanleiding van een melding over de integriteit van raadslid Alex ten
Westeneind. De uitkomst van dit onderzoek heeft geen enkele indicatie opgeleverd dat sprake is van een integriteitsschending. Doordat de afgelopen dagen berichten in de pers zijn verschenen, hechten alle fractievoorzitters eraan duidelijk te maken dat dhr. Ten Westeneind op geen enkele wijze verwijtbaar handelen kan worden aangerekend. De fractievoorzitters concluderen dat hierbij zijn naam is gezuiverd. Voor hen is de zaak afgedaan. De fractievoorzitters betreuren het dat dhr. Ten Westeneind en zijn familie ten onrechte pijn en verdriet is aangedaan. Dit kwam door wat er 6 april jongstleden besproken is tijdens de bijeenkomst over de voortgang van de coalitievorming. En door de daaropvolgende berichten in de media.