12 februari 2022

Nieuw ooievaarsnest voor Kekerdom

De bekende ooievaarsnestenbouwers van de Ooijpolder, Johan van Deelen en Kees van Kuppenveld, hebben zaterdag, onder toezicht van de vrijwilligers Harry Hampsink en Johan Bekhuis, een nieuw ooievaarsnest van wilgentenen op een karrenwiel gevlochten. Dat was nodig omdat het ooievaarsnest in de uiterwaarden bij Kekerdom, nabij de kerk, het begeven had en gedeeltelijk omgevallen was. Dat nest was voor het laatst in 2012 gerenoveerd. De werkzaamheden werden uitgevoerd in een loods van loonbedrijf Dorus Daamen. Zodra de waterstand het toelaat zal het nest weer op haar oude plek gezet worden. Overigens zijn de ooievaars zelf al bezig om binnendijks, tegenover Dorus Daamen (de Hazelaarshof) een nieuw nest te maken, maar het is nog niet duidelijk of dat afgebouwd wordt.