23 januari 2022

Demonstratie van de “Zwijgende Meerderheid” in Nijmegen.

Zondagmiddag vond in Nijmegen een kleine demonstratie plaats van de “Zwijgende meerderheid”, een organisatie welke pas 2 1/2 week actief is. Ze waren bijeen gekomen op het Stationsplein. De Zwijgende Meerderheid heeft op Twitter en Facebook inmiddels ruim 5.000 volgers en werd vandaag in Nijmegen en Utrecht door een groepje mensen vertegenwoordigd die allen hetzelfde doel hadden: ALLE hulpverleners een hart onder de riem steken en ze bedanken voor hun harde werk de afgelopen 2 jaar tijdens deze crisis. Alhoewel sommige kranten het nodig vonden het aantal deelnemers belangrijker te vinden dan de boodschap zijn wij er van overtuigd dat zelfs 1 persoon zo‘n belangrijke boodschap over kan brengen. De verslaggevers liepen elkaar in de weg om de mooiste shots te maken en stonden in de rij voor een interview. De gesprekken met toevallige passanten waren leuk en iedereen ondersteunde het initiatief. Ná onze evaluatie die morgen plaatsvind hopen we aan het einde van komende week al te kunnen melden waar en wanneer de volgende manifestaties plaats zullen vinden, we willen er graag een soort estafette manifestatie van maken. Steeds in andere plaatsen om zo de boodschap van dank voor de hulpverleners over een langere periode te kunnen blijven verspreiden, aldus mede organisator Hugo Schel. Alle informatie over de beweging is te vinden op www.zwijgendemeerderheid.com. Dat geldt ook voor de volgende manifestaties. Foto’s zijn van Hugo Schel. zie artikel in de Gelderlander.