4 januari 2022

Vervolgafspraken over horeca in het buitengebied van Berg en Dal.

Persbericht. Wat kunnen, willen en mogen agrarische ondernemers in het buitengebied op het gebied van horeca? En hoe gaat dat samen met wat horecaondernemers willen, kunnen en mogen? Wethouder Irma van de Scheur gaat daar nogmaals over om tafel met deze partijen. Bij enkele betrokkenen zijn er vragen en zorgen over de horecamogelijkheden in het buitengebied van Berg en Dal. Daarom neemt wethouder Irma van de Scheur het initiatief om nogmaals met alle betrokkenen het gesprek aan te gaan. Op deze manier kunnen de agrarische ondernemers, de werkgroep Horeca Berg en Dal en de STER (Stichting Toerisme en Recreatie) in gesprek over elkaars wensen en belangen. Dit om samen een goede balans te vinden tussen ieders belangen. Met als doel een mooie, aantrekkelijke gemeente voor zowel ondernemers, inwoners en toeristen. De gemaakte afspraken worden vervolgens vastgelegd in het zogenoemde beleidskader horeca. Wethouder Irma van de Scheur heeft besloten het beleidskader nog niet in februari aan de gemeenteraad voor te leggen: “Draagvlak en kwaliteit gaan boven snelheid. Dat bereiken we door een verdere uitwisseling van de verschillende wensen. En met begrip voor elkaars belangen. Dat komt vast goed want samen maken we een aantrekkelijk en gastvrij Berg en Dal.”