12 december 2021

Aanrijding monument Duffeltdijk Leuth

Update: De veroorzaker is bekend. Hij meldde zich zelf. Een inwoner van Dalfsen.  “Ik ben de veroorzaker van het vernielde monumentje”.  En vervolgens vertelde hij dat hij naar de Millingerwaard was geweest met zijn vrouw en dochter. Op de terugweg via Leuth, aangekomen op de Duffeltdijk ontstond er plotseling mist. Zijn vrouw waarschuwde: “Pas op een fietser”. Die kon hij niet meer ontwijken en heeft diens fiets geraakt. Hij raakte met de auto in de berm en was toen even alles kwijt, zoals hij zei. Met alle gevolgen van dien. De fietser – een man uit Ooij – had alleen lichte schade aan zijn fiets. Houterman uit Lent heeft hem thuisgebracht en zijn auto is vanmorgen naar zijn garage gebracht.

De afgelopen nacht of zondagmorgen is een auto over het oorlogsmonumentje voor E. Harrison op de Duffeltdijk in Leuth gereden en is daarna doorgereden, zonder dat de bestuurder zijn of haar identiteit bekend gemaakt heeft. Gelet op de impact moet de auto, die uit de richting van de Kapitteldijk gekomen is behoorlijke schade hebben. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen contact op te nemen met het nummer van de politie, 0900-8844.