9 december 2021

Een ‘spirituele douche’ van klanken in Babylon.

Een ‘spirituele douche’ van klanken in Babylon op zondag 19 december.Zeker in deze tijden zijn we allemaal op zoek naar rust, vreugde en harmonie. Een heel goede manier om dit te bereiken is het zingen van mantra’s, woorden waaraan helende krachten worden toegekend. Daarom verzorgen de kirtaneers Tonny Bol en Leo de Kruis zondag 19 december weer een kirtanmiddag in huiskamerrestaurant Babylon, Kwakkenbergweg 150 Berg en Dal. In de aanloop naar de feestdagen wordt het deze keer extra feestelijk met heerlijke Indiase hapjes.

Kirtan is een eeuwenoude Indiase yoga-traditie. De mantra’s worden voorgezongen door de kirtaneers en de deelnemers “antwoorden” hierop. Hierbij kun je je laten meevoeren door het geleidelijk variërende tempo, van heel langzaam naar soms heel uitbundig om weer te eindigen in verstilling.
Tijdens een kirtan ontstaat een bijzondere energie. De mantra’s worden doorgaans begeleid door onder meer harmonium, kartals (cimbalen) en mrdanga (Indiase trommel). Door het herhalen van de mantra kom je steeds dieper in je meditatie, dit kun je het best bewerkstelligen door één mantra lange tijd te herhalen. De meest geschikte en heel krachtige mantra hiervoor is de Maha Mantra.

Tonny en Leo verzorgen regelmatig kirtans in Nederland en België. Nu organiseren zij weer een middag met kirtans in Babylon . Zo zijn ook mensen in Berg en Dal en omgeving in de gelegenheid zo’n ‘spirituele douche’ mee te maken. De kirtan duurt van 14:30 tot 16:30 uur, met een pauze na ca. 45 minuten. Inloop vanaf 14:15 uur.

Wie zondag 19 december deel wil nemen aan dit bijzondere evenement, moet zich wel vooraf aanmelden bij Tonny Bol: email namahatta.kirtan@gmail.com of bel/sms/app  naar 06-30883292.


Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

De kirtans worden op elke derde zondag van de maand georganiseerd.