29 november 2021

Amnesty Schrijfmarathon dit jaar vanuit huis

De afgelopen jaren hebben mensen uit de hele gemeente Berg en Dal meegedaan aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Dit is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis rond 10 december, de Internationale Dag voor de Mensenrechten. Tijdens de actie schrijven we voor mensen die vastzitten omdat ze hun mening gaven, die gediscrimineerd worden, die gemarteld worden om wat ze geloven. Vanwege de coronaperikelen hebben we vorig jaar een oproep gedaan om vanuit huis brieven en briefkaarten te schrijven. Dat liep toen erg goed. Daarom dit jaar weer een soortgelijke actie. Als je mee wilt doen, kun je eenvoudig een eenpersoons schrijfpakket bestellen op: https://www.amnesty.nl/organiseren/tips-materialen  Een andere mogelijkheid is dat je een mail stuurt aan: bertvendrik@gmail.com. Vermeld daarin je naam, adres en telefoonnummer, dan zorgen wij ervoor dat je een schrijfpakket krijgt om thuis aan de slag te gaan. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, bel of mail gerust. Namens de Amnesty-groepen,  Beek-Ubbergen, Bert Vendrik (06 38932113); Groesbeek, Gonnie van Ooijen (06 48123888)