13 november 2021

Sinterklaas is ook in Nijmegen gearriveerd.

Sinterklaas met zijn Pieten bij het Joris Ivensplein in Nijmegen

Zaterdagmiddag 13 november is Sinterklaas ook in Nijmegen gearriveerd. Niet zoals vroeger met de boot aan de Waalkade, maar gewoon te voet op de Waalkade. Daar kreeg de Sint ter hoogte van het Labyrint van burgemeester Bruls de vergunning waarmee de pieten de daken op kunnen klimmen. Want zij moeten natuurlijk de cadeautjes door de schoorstenen doen. Daarna ging de hele stoet via de Veemarkt en het Joris Ivensplein de binnenstad in. Daar was het druk. Een oproep aan het publiek om zoveel mogelijk met openbaar vervoer, te voet of met de fiets te komen had niet echt geholpen. De parkeergarages en parkeerplaatsen stond vol en ook in de omgeving van de Waalkade waren geen vrije parkeerplekken meer te vinden. Maar het was wel een gezellige boel. zie de foto’s.