1 oktober 2021

Proef met knip in Ooijse Bandijk???

De plek waar de knip zou moeten komen.

Berg en Dal wil verkeersmaatregelen zoals drempels voor meer veiligheid. Het doorgaand verkeer op de Ooijse Bandijk wordt mogelijk aan banden gelegd door ergens halverwege een knip te maken. De gemeente Berg en Dal overweegt een proef.Die kan bijvoorbeeld in het zomerseizoen of op dagen met druk recreatief verkeer en wandelaars. Om de verkeersveiligheid verder te verhogen, is er ook het plan de maximumsnelheid te verlagen van 80 kilometer per uur naar 60. Ter hoogte van enkele huizenrijen zou die zelfs naar 30 kilometer per uur teruggebracht moeten worden. Om dat af te dwingen, kunnen er drie verkeersdrempels in de dijk gelegd worden. Staatsbosbeheer wil een extra wildrooster in de dijk leggen, als oversteekplaats voor koniks en galloways. Dat zou nog een drempel meer betekenen. In de Bandijk zijn al twee andere wildroosters te vinden. (Uit de Gelderlander van 29 september ) Dit is slechts een deel van het artikel.