25 juni 2021

Wegwerkzaamheden Graafseweg Nijmegen 3 en 4 juli

Van zaterdag 3 juli, 6.00 uur tot zondag 4 juli, 21.00 uur, is de Graafseweg tussen de Neerbosscheweg en de Rozenstraat afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer vanwege werkzaamheden. Er is een omleidingsroute over de S100. Ook voor de bus is er een omleiding.  Tijdens dit weekend worden werkzaamheden verricht aan de verkeerslichten bij de Dennenstraat, Cavaljéweg en Groenestraat.  

Omleiding en bereikbaarheid

  • Buslijnen 2, 99 en 331 rijden over de Willemsweg en Muntweg.
  • Alle zijstraten die op de Graafseweg aansluiten blijven bereikbaar via de omliggende wegen. De wijk Wolfskuil blijft bereikbaar via de Molenweg en Wolfskuilseweg. Na het weekend van 3 en 4 juli is de Graafseweg weer beperkt toegankelijk voor alle verkeer. In beide richtingen is dan 1 rijstrook beschikbaar. Vanaf maandag 5 juli worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de kabels en leidingen in het trottoir en er wordt gewerkt aan het fietspad tussen de 3e van Hezewijkstraat richting de Wolfskuilseweg. 

Omleiding en bereikbaarheid vanaf 5 juli

  • De Wolfskuilseweg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer komend vanaf de stad (Keizer Karelplein). Automobilisten worden omgeleid via de Neerbosscheweg.  De bushalte ter hoogte van Graafseweg 230 vervalt en de bushalte ter hoogte van Graafseweg 274 komt iets verder te liggen richting de Graafseweg 276         (Boskapel). De tijdelijke bushalte ter hoogte van Graafseweg 213 wordt opgeheven en er komt een tijdelijke halte ter hoogte van de begraafplaats (Graafseweg 419). 

Herinrichting Graafseweg. In april is gestart met herinrichting van de Graafseweg die tot eind 2021 duurt. De weg wordt aangepast om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te vergroten. De weg is nu nog te breed en nodigt uit tot te hard rijden. De rijstroken worden versmald, er komt een parallelweg tussen de Groenestraat en Rozenstraat en de verkeerslichten op 4 kruisingen worden vervangen. De oversteek ter hoogte van de Verbindingsweg komt te vervallen. In plaats hiervan komt er een met verkeerslichten geregelde kruispunt ter hoogte van de Cavaljéweg. Meer informatie met onder meer het ontwerp van de nieuwe Graafseweg is te bekijken op nijmegen.nl/graafseweg of op nijmegen.mijnwijkplan.nl