25 juni 2021

Boerderij automaat “De Plak“ in Ooij.

Tussen Ooij en Persingen aan de Leuthsestraat 2  ligt boerderij “De Plak”. Deze boerderij is op een terp gebouwd, omdat er vroeger nog al regelmatig overstromingen waren in de Ooijpolder. Al generaties lang is deze boerderij in bezit van familie Willemsen. Ook zij zijn als agrarisch bedrijf aan het zoeken op welke manieren zij mee kunnen werken aan duurzaamheid. Het zelf opwekken van al hun stroom doormiddel van zonnepanelen is er onder andere een van. Maar sinds kort heeft familie Willemsen ook een boerderij automaat geplaatst bij hun boerderij. Op dit moment word er verse melk, rechtstreeks van hun melkkoeien aan burgers aangeboden. Er zijn al veel positieve reacties binnen gekomen van burgers, die het heerlijk vinden om van verse boeren melk zelf heerlijk producten te maken. Je kan er zelf heerlijke yoghurt en pudding van maken. Maar je kan de verse melk ook gebruiken in gerechten zoals pannenkoeken of in sauzen. En er zijn al mensen bij die zelf proberen hun eigen kaas te maken. Hoe mooi kan het zijn om zelf of met uw kinderen of kleinkinderen met een vers product aan de slag te gaan. Inmiddels is er ook een automaat bij gekomen waarin ze verse eieren, aardappelen, uien en momenteel ook aardbeien uit de regio kunnen aanbieden. Dit kunt u volgen via facebook: boerderij automaat De Plak. Zo kunnen wij met z’n allen bijdrage aan een duurzaam product.