30 mei 2021

De Willibrordusklok mag uit de toren van de Bartholomaeuskerk in Beek worden gehaald.

Het model van de nieuw te bouwen klokkentoren.

De Willibrordusklok mag uit de toren van de Bartholomaeuskerk in Beek worden gehaald om een plaatsje te krijgen op de begraafplaats even verderop aan De Geest. De vrijwilligers die het kerkhof bijhouden willen nu voor de Willibrordusklok een speciale klokkenstoel bij de kapel op de begraafplaats bouwen. ,,Maar eerst gaat de klok naar klokkengieterij Eijsbouts om gestemd en schoongemaakt te worden”, zegt vrijwilliger Ben Willems. ,,Dat gaat binnen enkele weken gebeuren.”  De vrijwilligers willen de klok straks laten klinken tijdens begrafenissen (10 tot 20 keer per jaar) en herdenkingen zoals 4 mei (dodenherdenking) en 17 september ter gelegenheid van de bevrijding van Beek (Operatie Market Garden). Op het kerkhof staat een model van de nieuw te bouwen klokkentoren in de kapel.