18 mei 2021

Maatregelen rond NEC – Roda JC

Donderdag 20 mei mag NEC de play-off wedstrijd tegen Roda JC spelen met 1500 toeschouwers in het Goffertstadion. Het publiek moet een negatieve coronatest in bezit hebben, en kan zich laten testen via Testen voor Toegang bij de testlocatie op het P+R transferium in Nijmegen Noord. Dat bevestigt de Nijmeegse gezagsdriehoek van burgemeester, politie en OM. Om ongeregeldheden te voorkomen bereidt burgemeester Hubert Bruls een noodbevel voor: op het voorplein van het stadion mag rondom de wedstrijd niemand aanwezig zijn zonder toegangsbewijs. Het noodbevel zal gelden voor het hele terrein voor het stadion tot aan de Ien Daleslaan. Elders is groepsvorming vanwege de geldende coronamaatregelen overigens ook niet toegestaan. De politie is voorbereid en volgt de ontwikkelingen rond de wedstrijd op de voet. Burgemeester Bruls: “Ik betreur het dat dit nodig is. Wij werden gisteren overvallen door het besluit van het ministerie en moesten de voorbereidingen op het laatste moment aanpassen. Aan iedereen, jong en oud, die NEC een warm hart toedraagt, wil ik zeggen: sta voor onze club en geniet van de wedstrijd. Maar blijf thuis, net als ik, tenzij je een kaartje hebt”.