14 maart 2021

Klimaatdemonstratie in Valkhofpark

Klimaatdemonstratie Valkhofpark.

Zondagmiddag hielden  actievoerders een klimaatdemonstratie in het Valkhofpark te Nijmegen. De demonstratie was een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van onder andere Stichting Milieudefensie, Extinction Rebellion en Greenpeace. Hun doel? Aandacht vragen voor het klimaat.
De start van het ‘Klimaatalarm 2021′ was om 14:00. Hun punt was duidelijk; ze vinden dat de laatste kabinetten te lang hebben gewacht met het nemen van maatregelen. Overigens stonden ze niet alleen in Nijmegen te demonstreren, duizenden demonstranten in verschillende steden in Nederland hadden zich verzameld. In Den Haag, Amsterdam en ga zo maar door. En om 15:00 maakten ze allemaal zoveel lawaai als ze konden, bij wijze van ‘Klimaatalarm’. In Nijmegen verliep de demonstratie verder rustig. Er deden zich geen incidenten voor. Eric van Haalen maakte de foto’s. Zie de foto’s.