13 maart 2021

Stormschade in Berg en Dal

De vrijwillige brandweer van Ubbergen moest zaterdagmiddag rond 16.00 uur uitrukken voor stormschade in de Molenbosweg te Berg en Dal. Daar was een grote tak uit een boom gewaaid en op twee geparkeerde auto’s terechtgekomen, die allebei zware schade opliepen. Een derde auto, die juist wilde vertrekken, liep lichte schade aan de voorruit op. De auto’s stonden daar geparkeerd terwijl de eigenaren waarschijnlijk het bos ingelopen waren. Terwijl de brandweer bezig was de boomtak te ruimen, zijn ze niet bij hun auto teruggekomen.  De geparkeerde Mercedes had schade aan ruiten en het dak van de auto terwijl de geparkeerde Tesla zware schade had aan zowel het glazen dak ( diverse gaten) en de achterzijde van de auto. Verderop in dezelfde Molenbosweg was eveneens een boom omgewaaid, maar omdat daar geen verkeer komt is deze niet door de brandweer geruimd. zie de foto’s