17 januari 2021

Scholen dicht tot 8 februari.

De Biezenkamp in Beek

Het kabinet heeft vanmiddag na overleg op het Catshuis besloten dat de basisscholen en kinderopvangcentra tot 8 februari gesloten blijven. Volgens demissionair minister Slob van Onderwijs was dat besluit “helaas onvermijdelijk”. “Ik realiseer me dat dit voor ouders, leraren en leerlingen een klap is. Je kinderen helpen met school terwijl je tegelijk je werk moet doen, is ontzettend zwaar.” Om de druk een beetje te verlichten gaat het kabinet met de werkgevers en vakbonden in overleg over “coronaverlof” voor ouders die werken en zorg voor kinderen combineren. Het kabinet zal daar ook financieel aan bijdragen. Deze maatregels is genomen na advies van het Outbreak Management Team (OMT)  onder meer vanwege de ontwikkelingen rond de nieuwe virusvarianten.