22 december 2020

Kerkdijk in Ooij 30 km

De Kerkdijk in Ooij in de richting van de Rietvoornstraat.

Het leek er al even aan te komen. 30 km als maximum snelheid op de Kerkdijk in Ooij tussen de Rietvoornstraat en de St. Hubertusweg.  De 30 km zone borden (A0130zdf) welke eerst bij de ingang van de Rietvoornstraat stonden zijn nu verplaatst naar de Kerkdijk, vanuit de richting van het kasteel. Ook het bord voorrang verlenen (B05)  op de Rietvoornstraat en de haaientanden zijn verdwenen. Het is niet gebruikelijk dat in een 30 km zone een voorrangsweg ligt, dus tot zover oké. Maar in dit geval heeft de gemeente verzuimd (tot dusver) om het bord voorrangsweg (B01) op de Kerkdijk weg te halen, waardoor er nu een gevaarlijke situatie is ontstaan. Ook bij de Prins Bernhardstraat staat het bord voorrang verlenen (B05) nog en is op de Kerkdijk het bord voorrangsweg (B01) nog aanwezig. Al met al een gevaarlijke situatie. Ben benieuwd wie de schade gaat betalen als er een aanrijding plaats vindt.