22 september 2020

Het “Kleine Winkeltje” in Millingen aan de Rijn uitgebrand.

Het z.g “Kleine Winkeltje” de textiel- en handwerkwinkel in Millingen aan de Rijn van Joke van der Velden aan de Pastoor Graatweg is vannacht omstreeks 02.30 uur in brand geraakt en zwaar beschadigd.Om 02.35 uur werd de vrijwillige brandweer van Millingen aan de Rijn gealarmeerd. Al snel werd er opgeschaald naar een grote brand en werd de  assistentie ingeroepen van  Duitse brandweer uit Rindern en de vrijwillige brandweer van de Post Beek. Ook de hoogwerker uit Groesbeek kwam ter plaatse maar al gauw stond de winkel volledig in de vlammen en was er weinig meer te redden.Van het pand is vrijwel niets meer over. Het is niet bekend wat de oorzaak van de brand geweest is. Onlangs maakte eigenaresse Joke van der Velden (71) bekend dat de winkel na bijna 130 jaar haar deuren zou sluiten (Gelderlander). Dinsdagmorgen moest de brandweer voor nablussingswerkzaamheden opnieuw ter plaatse. zie de Gelderlander. zie de foto’s