13 september 2020

Freedom Tour doet de Canadese erebegraafplaats in Groesbeek aan.

Alice van Bekkum van Faces to Graves vertelt haar verhaal aan de bezoekers

In het weekend van 12 en 13 september 2020 werd de Freedom Tour  gefietst! De Freedom Tour is een tweedaagse, historische fietstocht door het mooie Rijk van Nijmegen. Twee dagen fietsen  voor jong en oud! Onderweg kwam men langs tal van historische plekken waar men de bevrijding, operatie Market Garden en alles daaromheen kon proeven, herdenken, ruiken, beseffen, horen, zien en voelen! Zo werd op zondag de Canadese erebegraafplaats in Groesbeek aangedaan. Ongeveer 350 fietsers brachten deze zondagmorgen een bezoek aan de begraafplaats waar ze werden ontvangen door medewerkers van de Stichting “Faces to Graves” die uitleg gaven over de graven, waarbij enkele graven extra in de belangstelling stonden, zoals die van Richard Paul Baezley (Dick) en Javon Albert Nicklin (Jeff), die uitblonken in bepaalde sporten. zie de foto’s