7 september 2020

MITO Estafette – verbindingstocht met aandacht voor energiestofwisselingsziekten in Ooij

Milan geeft het startsein terwijl Jochem van Gelder aftelt.

De MITO Estafette is een tocht door Nederland om mensen te verbinden die te maken hebben met een energiestofwisselingsziekte (ook mitochondriële ziekte of mito genoemd). Vooral kinderen worden hard getroffen door deze ziekte. De estafette is van 5 tot en met 19 september en wordt georganiseerd door Stichting Energy4All, een stichting die het medicijnonderzoek in Nijmegen ondersteunt. Dit onderzoek is al vergevorderd, en dat geeft hoop. Maandagmiddag kwam de estafette aan in Ooij.  Casper de Gans (16)  bracht het stokje  zelf naar zijn lotgenootje Milan Arens (9) in Ooij. Hij deed dit op zijn e-bike en hij werd vergezeld door zijn vader Erik de Gans  en Energy4All ambassadeur Jochem van Gelder, beiden ook op de fiets. Na een korte pauze in Ooij ging de estafette door naar Silvolde. Milan ging zelf niet mee (hij gaf wel het startsein), maar zijn ouders Femke en Jeroen, zijn tante Ans en oom Tom, alsmede de Ooijse Fysiotherapeut  Jurgen Emsbroek, gingen op de fiets naar Silvolde om daar het stokje over te dragen. zie de foto’s