19 februari 2020

Seizoen start in Museumpark Orientalis met tentoonstelling van kunstig versierde eieren

Het ei van Columbus zul je er niet tussen vinden, want deze uitdrukking verwijst naar een simpele oplossing voor een moeilijke opgave. De expositie Ei, ei, ei! is eerder een toonbeeld van het tegenovergestelde, namelijk iets simpels als een ei met geduld, creativiteit en precisie omtoveren tot een waar kunstwerk op (eier)schaal. Zo’n 350 artistieke eieren kunnen vanaf 25 maart tot 1 juni bewonderd worden in het Grieks huis In Museumpark Orientalis. Het museumpark is vanaf 1 maart weer geopend tot 25 oktober 2020. De eieren zijn afkomstig van Stichting Versierde Eieren en de totale collectie bevat meer dan 850 eieren. De eieren uit de collectie zijn allemaal versierd met diverse technieken en materialen, zoals zelf hardende klei en strovlechten. Jaarlijks rond Pasen exposeert Stichting Versierde Eieren een deel van haar collectie in musea door het land. Op www.versierdeeieren.nl kun je vast een impressie opdoen van de gevarieerde collectie.