10 januari 2020

Koninklijke onderscheiding voor Wim Verhagen in Nijmegen.

Dr. Wim Verhagen

Vrijdagmiddag 10 januari heeft burgemeester Bruls de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt uit aan de heer dr. W.I.M. (Wim) Verhagen voorafgaand aan het afscheidssymposium ‘Acta fabula est’ in de Donauzaal van het kantorencomplex van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. De heer Verhagen is sinds 1986 als neuroloog verbonden aan het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Hij is lid van de medische staf en medisch manager van de vakgroep neurologie. Hij heeft de uitbouw van de afdeling klinische neurofysiologie gerealiseerd. Door zijn invoering van het evenwichtsonderzoek kunnen nu veel patiënten beter behandeld worden. De heer Verhagen heeft de intensive care afdeling Neurocare opgericht waar mensen terecht kunnen die bijvoorbeeld getroffen zijn door beroertes. Foto’s: Geert Timmer. Nieuws uit Nijmegen.

Maar ook heeft hij het MS-centrum opgericht. Dit centrum heeft al vijf jaar het certificaat Vlinderkeurmerk van het Nationaal MS-fonds.  De heer Verhagen heeft goede contacten met diverse patiëntenverenigingen. Hij wordt geroemd om zijn holistische benadering van de patiënt: er is aandacht voor zowel de lichamelijke en psychische factoren als de sociale omgeving en de maatschappelijke aspecten.  De heer Verhagen is als opleider betrokken bij de ontwikkeling van arts assistenten. Maar ook na hun opleiding helpt hij hen bij het zoeken naar een baan – geeft referenties, hulp bij voorbereiden sollicitatiegesprekken etc.
Hij was hoofdopleider van de opleiding neurologie en manager van de Centrale Opleidingscommissie. In 2012 is de heer Verhagen door de Vereniging voor arts assistenten Neurologie gekozen tot opleider van het jaar. Hierna volgde de verkiezing tot opleider van het jaar binnen het CWZ in 2017.  De heer Verhagen heeft als copromotor diverse promovendi begeleid. Hij was medeauteur van twee Nederlandstalige boeken over het evenwichtsorgaan die als standaardwerken worden beschouwd. Ook heeft hij 69 Engelstalige wetenschappelijke publicaties gemaakt die in Nederland en daarbuiten tot de top gerekend worden. De heer Verhagen is lid van de Bárány Society, een internationale multidisciplinaire vereniging ter bevordering van contacten tussen basiswetenschappers en clinici met betrekking tot vestibulair en otoneurologisch onderzoek. De heer Verhagen is tevens vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en vervult in diverse commissies een rol.  Daarnaast ziet de heer Verhagen nog kans om actief te zijn bij volleybalvereniging Nebo – vrijwilliger, secretaris, penningmeester, voorzitter, (assistent)trainer en scheidsrechter.