19 december 2019

3e Dart koppeltoernooi in De Vriendenkring in Leuth

Darttoernooi in Leuth

Zaterdag 14 december werd in Leuth voor de 3e keer het darttoernooi georganiseerd. Een koppel-darttoernooi waarvoor zich vierentwintig koppels hadden ingeschreven. Daar zaten weer leuke koppelnamen tussen, zoals ‘Dubbel Probleem’, ‘Annie en Hilda’ en ‘Aaahhh nog ééntje dan…’ Maar de omroeper had toch wel de meeste moeite om het koppel ‘Op Baan 3…’ op de goede baan te krijgen. Veelal beginnende en ongeoefende darters troffen elkaar die middag en avond in zaal ‘De Vriendenkring’ in Leuth. De organisatie van voor L-kaar was er vanaf het middaguur weer klaar voor en rond 14:00 uur waren alle koppels binnen en klaar om te beginnen. Het programma zat na twee eerdere edities goed in elkaar. In een eerste pouleronde van totaal 36 wedstrijden werd bepaald wie er naar de knock-out fase van een winnaarspoule en een verliezerspoule zou gaan. Via achtste finales, kwart finales en halve finales werd bepaald wie er uiteindelijk 1, 2, 3 en 4 werd. Op 8 banen, netjes in een rij opgesteld, vlogen de darts richting de kleine rode bull.  Na 58 wedstrijden van 2 of 3 legs was men toe aan de finales. In de verliezerspoule ging de finale tussen Bearforce I (Robin Schaminee en Rik van den Brink) en Team Ooij (Jerry Arts en Harm Brugman). De mannen van Team Ooij wonnen de nummer één trofee in deze poule.Tekst en foto Sjarrel Hubbers.

Bij de winnaars ging de strijd tussen de twee koppels van De Mutsjes (André Mundi en Kevin van Susteren) en 180 Bier (Koen Peters en Max van der Veer). In een best of five game werd het een spannende strijd die gelijk op ging. Het eindigde in een 3 tegen 2 eindstand. De hoofdprijs was voor de mannen van 180 Bier. De prijs voor de hoogste uitgooi (76) was voor een speler van Triple Threat, Floris Hendriks. Zij haalden overigens in de winnaarspoule nog de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Zowel de deelnemers alsook het publiek genoten weer van deze activiteit en een 4e editie staat al weer gepland. Een datum voor volgend jaar werd al genoemd. Zaterdag 12 december 2020. Noteer maar vast! De organisatie, Voor L kaar, dankt naast de gedreven deelnemers ook de vrijwilligers en hoofdsponsor HPR Schilders & Onderhoud v.o.f. voor hun grote aandeel in dit geslaagde dart event.