16 december 2019

Naturalisatiebijeenkomst Nieuwe Nederlanders Gemeente Berg en Dal.

De nieuwe Nederlanders in de gemeente Berg en Dal

Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal ontving maandagmorgen 16 december 16 inwoners van zijn gemeente in het gemeentehuis te Groesbeek, die eerder dit jaar Nederlander zijn geworden, maar allemaal al diverse jaren in Nederland wonen. Aan twee van hen werd zelfs tijdens de bijeenkomst het Nederlanderschap uitgereikt. Een was i.v.m. ziekte niet aanwezig terwijl een compleet gezin, vader, moeder en twee zonen niet aanwezig konden zijn omdat ze inmiddels een full time baan hebben.   De aanwezige mensen kwamen uit diverse landen zoals Syrië, India, Eritrea en Iran. Ze werden toegesproken door de burgemeester en ze konden zich daarna zelf voorstellen in een kennismakingsrondje. Namens de gemeente reikte de burgemeester aan alle betrokkenen een tas met inhoud, waarin o.a. streekproducten en leuke snuisterijen zaten. Daarna gingen ze gezamenlijk, samen met burgemeester Slinkman en wethouder Annelies Visser op de foto.