11 november 2019

Poppy Day op de Canadese erebegraafplaats in Groesbeek.

Poppy Day in Groesbeek op de Canadese erebegraafplaats

Canadese militairen die in Duitsland gelegerd zijn, waren maandag 11 mei voor een  Poppy Day ceremonie op de Canadese Begraafplaats in Groesbeek. Er werden onder meer kransen en bloemen gelegd door diverse militaire eenheden en herdenkingsgroepen. Ook door burgemeester Mark Slinkman en wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal. Poppy Day (Klaproosdag) wordt vooral in het Verenigd Koninkrijk, België en Canada in ere gehouden ter herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog op 11 november 1918, nu 101 jaar geleden. De Canadese begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg is een van de grootste erebegraafplaatsen. Er liggen ruim 2600 Canadezen begraven die in Nederland en Duitsland in 1944 en 1945 sneuvelden. Op een herdenkingsmuur staan nog eens de namen van ruim 1000 vermiste soldaten. zie de foto’s.  zie de foto’s van Piet Spanjers