27 oktober 2019

”Cultura Persingen” in het kerkje van Persingen.

Mannenkoor St. Cecilia met organist Cor van Wageningen.

Bijna ieder weekend kunt u in het kerkje van Persingen genieten van verschillende kunstenaars die hun werk exposeren. Dit varieert van foto’s tot schilderkunst tot beeldende kunst. Het bestuur van het kerkje van
Persingen gaat met enige regelmaat andere kunstvormen in het kerkje voor
u organiseren onder de naam “Cultura Persingen”. En dat gebeurde op zondagmiddag 27 oktober.  Daar zong deze middag het Mannenkoor St. Cecilia uit Beek de Deutsche Messe van Schubert met Cor van Wageningen achter het Lindsen-orgel, Victor Vroomkoning las een gedicht voor uit zijn laatste werk en singer-songwriter Marieke van Ruitenbeek trad op met haar eigen songs. Het geheel werd omlijst met een foto-expositie over het 192-jarige koor St. Cecilia.  Herman Leensen maakte de foto’s en een videopname. zie het filmpje op YouTube. zie de foto’s.

Filmpje 2; filmpje 3; filmpje 4