25 oktober 2019

Voorlichtingsavond TOP (Natuurpoort) Ooij

Wethouder Nelson Verheul (l) in gesprek met initiatiefnemer Rudy Broekman.

Woensdag 23 oktober was er een informatiebijeenkomst voor de buurt inzake de TOP aan de St. Hubertusweg te Beek (voormalige kwekerij van George Felet). Een TOP is een Toeristisch Overstap Punt, ofwel een startlocatie waar bezoekers hun wandel- en fietsroute kunnen beginnen. Een TOP biedt de mogelijkheid om gratis de auto te parkeren, een fiets te huren of je elektrische fiets op te laden, je waterbidon te vullen en informatie te krijgen over de natuur, bezienswaardigheden en routes in de omgeving. Daarnaast biedt een TOP gelegenheid om iets te drinken of te eten. De locatie aan de St. Hubertusweg is gelegen op ANWB Knooppunt 63 en een centraal startpunt voor veel wandel- en fietsroutes naar de Ooijpolder, Beek, stuwwal en Groesbeek. Tijdens de bijeenkomst werden de gewijzigde plannen voor een kleinere TOP aan buurtbewoners, horeca-ondernemers, natuur- en milieuvertegenwoordigers, raadsleden en andere belangstellenden toegelicht. De avond was met circa 60 bezoekers goed bezocht. Het huidige plan is bescheidener dan het eerste plan en initiatiefnemer Rudy Broekman hoopt dat hij nu met dit aangepaste plan een overstappunt kan gaan realiseren. De komende maanden zullen de gemaakte opmerkingen en ideeën verder uitgewerkt worden.  Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s.