8 oktober 2019

Historische Markt in Berg en Dal

Historische markt. Foto Frans Vorstenbosch

Zaterdag 5 oktober 2019 werd er een Historische Markt georganiseerd in Holthurnsche Hof in Berg en Dal. Deze markt was het 3e erfgoedproject van de Stichting Heemkunde Berg en Dal. De projecten zijn een uitwerking van het Landschapsontwikkelingsplan en de Erfgoedvisie van de gemeente Berg en Dal. Diverse erfgoedorganisaties uit de gemeente Berg en Dal en omgeving presenteerden hun activiteiten aan het publiek. Onder andere plaatselijke en regionale geschiedenis, archeologie, genealogie en historisch landschap kwamen in deze markt aan bod. De historische markt was onderdeel van de landelijke activiteiten in het kader van de “Maand van de Geschiedenis”. In de maand oktober zijn er verschillende activiteiten in Nederland. Het landelijke thema van 2019 is Zij/Hij. Dit thema wordt op de Historische Markt ook belicht. Foto Frans Vorstenbosch.