29 september 2019

Koninklijke Onderscheiding F.H.M. van Dijk uit Groesbeek

Koninklijke onderscheiding voor Frans van Dijk uit Groesbeek.

Op zaterdag 28 september 2019 kreeg de heer F.H.M. (Frans) van Dijk uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding. Loco-burgemeester Annelies Visser van Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit bij de reünie ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Taekwondovereniging Yoo Sin in Nijmegen. De heer Van Dijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding omdat hij oprichter en al 40 jaar trainer (van jeugd, senioren en recreanten), coach en bestuurslid van Taekwondovereniging Yoo Sin uit Nijmegen is. Hij heeft hier de sporters begeleid die zowel nationale als internationale titels hebben behaald en die deel hebben mogen nemen aan de Olympische Spelen van 2000 en 2004.
Ook heeft de heer Van Dijk voor Taekwondo Bond Nederland diverse onbetaalde functies bekleed op bestuurlijk en organisatorisch vlak. Hij zat in het hoofdbestuur, was voorzitter van de nationale opleidingscommissie, eindredacteur van het bondsblad, opleidingsfunctionaris en zelfs bondscoach van de nationale selectie. De uitreiking vond plaats in de sportzaal van Taekwondovereniging Yoo Sin aan het adres Heidebloemstraat 201 in Nijmegen.