1 augustus 2019

Feestelijke afsluiting Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Met een feestelijke bijeenkomst werd woensdagavond afscheid genomen van het oude Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Na een bijeenkomst in de kantine van het museum met bijna alle vrijwilligers, sloot directeur Wiel Lenders de deur van het 32 jaar geleden geopende gebouw om plaats te maken voor de nieuwbouw, welke bijna klaar is. De gehele maand augustus is het museum gesloten, in september 2019 zal het museum open gaan in het nieuwe museumgebouw en onder de nieuwe naam Vrijheidsmuseum. De bouw van het Vrijheidsmuseum is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van onder andere de provincie Gelderland, het vfonds, de gemeente Berg en Dal en de Euregio/Interreg. Buiten zong  Majorie Schols nog twee van haar songs waarna de bijeenkomst gesloten werd. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s.