31 mei 2019

Met scootmobiel van de weg geraakt.

De scootmobiel wordt omhoog gelierd.

Een 92 jarige bewoner van ’t Höfke in Beek is donderdagavond op de Persingensestraat in Persingen van de weg geraakt en met zijn scootmobiel in een lager gelegen sloot terecht gekomen. De onfortuinlijke bestuurder werd door passerende fietsers opgemerkt en “naar boven” begeleid. De vrijwillige brandweer van de Post Beek was gewaarschuwd en samen werd de scootmobiel weer op de weg gezet, maar daar bleek er toch meer schade te zijn dan gedacht. De bestuurder wilde zelf wel weer naar huis rijden maar dat ging dus niet. Hij werd door zijn kleinzoon naar huis gebracht en had ogenschijnlijk geen verwondingen opgelopen. zie de foto’s.

9 Responses to Met scootmobiel van de weg geraakt.

 • De driewielers zouden verboden moeten worden. Je slaat gemakkelijk om als de weg niet recht is.

  • Waarom heb je geen “rijbewijs” nodig voor een scootmobiel en wel voor een snorfiets en scooter? Vaak hebben de oudere mensen de scootmobiel niet gelemaal onder controle. Dan gebeuren er ongelukken als in dit geval. Je leest er fijne elke dag over.
   Verder vind ik dat de scootmobiel voorzien zou moeten zijn van een normale handrem. In geval van plotseling remmen moet je juist je “gas” loslaten, terwijl men vaak gewend is dan juist een handel in te knijpen.
   Zelf rijd ik ruim 50 jaar scooter/ bromfiets en vind het ontbreken van een goed remsysteem levensgevaarlijk.

   • Een rijbewijs hebben de meeste .oordeel niet te snel .geef zelf scootmobiel training .en zelfs bij de jongeren .Kom ik dingen tegen .maar zonder de scootmobiel komen mensen die slecht te been zijn nergens meer. Zowel jong als oud

    • Als je mensen een training geeft .kijk geef al jaren trainingen. Gewoon omdat wij door ervaring wijs zijn geworden. Wij zeggen ook .een vierwieler is erg lastig op het fietspaden.dan heb je dus 4 wiellen niet op het pad .maar in het gras rijden .met alle gevolgen van dien.
     Mijn ervaring is dan ook .3 wieler veel beter .
     Wij maken tochten van 40/ 44 kilometer.
     O ja via de gemeente kan je maar 30/35 kilometer. En betaal elke 4 week 17 euro eigen bijdrage.
     Daarom kopen mensen ook zelf een .maar vergeten om een training te volgen .ja scootmobiel rijden is niet zomaar iets .maar het word je allerbeste vriend .20 jaar rijd ik op mijn Henry .En als dat niet meer kan .heeft het leven geen zin meer. En mijn man is het daar helemaal mee eens .

   • Een snorfiets en een scooter zijn hele andere dingen. Buiten het feit dat de meeste mensen met een scootmobiel wel ooit een rijbewijs gehad zullen hebben en misschien nog hebben, volgen zij de regels van de voetgangers en als ze op de rijbaan rijden, de regels van een fietser. Dus geen motorvoertuig zoals de snorfiets.

  • Ik rij ook met een 3wielerscootmobiel en heb scootmobielles gehad van ergo therapie via kaloramabevalt me prima

 • Het probleem is dat scootmobielen erg duur zijn. Vanuit de WMO krijgen mensen die hem echt nodig hebben alleen een
  3 wieler vergoed.
  Levensgevaarlijk bij elk klein stoepje of hobbeltje.

 • Veel veiliger is een maxmobiel en ja dat ding is duur maar was voor mijn moeder die 5 km buiten het dorp woond de beste oplossing is volledig elektrisch en je kan er met 2 personen in zitten en valt onder de scootmobiel regels dus geen rijbewijs nodig

 • Ze zouden alleen schoot mobiele moet maken met 4 wielen dan heb je toch meer stabiliteit

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.