27 januari 2019

5e Open Bridge Kampioenschap Berg en Dal: een daverend succes !

Winnaars 5e Open Bridge

Op 26 januari 2019 vond in dorpshuis de Sprong te Ooij voor de vijfde keer het Open Bridgekampioenschap  Berg en Dal plaats. Deze wedstrijd wordt sedert de vorming van de nieuwe gemeente Berg en Dal jaarlijks georganiseerd  door de drie bridgeclubs in de voormalige gemeenten Groesbeek ( BC Groebelton),  Millingen ( BC Embecé ) en Ubbergen ( BC Hoog Laag). Dit jaar was BC Hoog Laag de organisator en gastheer.

Voor deze wedstrijd was een grote belangstelling onder de leden van de drie clubs en andere inwoners van de gemeente Berg en Dal. Meer dan 90 bridgeparen schreven zich in! De wedstrijd verliep in een zeer goede en gezellige sfeer met mooi bridge en  voldoende gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken. De wedstrijd werd opgeluisterd door het speciaal voor deze gelegenheid gevormde koor Sjans Atout, bestaande uit leden van BC Hoog Laag. Mede dankzij de geweldige muzikale begeleiding op accordeon en piano  door de Dummies ( Ada en Adriaan Hurkmans ) en de swingende dirigente Maria Barth werd dit drievoudige optreden een doorslaand succes! Het bridgekampioenschap werd gewonnen door Mariëlle Gielens en Marcel van der Vliet, beiden weliswaar  geen inwoner van de gemeente Berg en Dal maar wel lid van de Berg en Dalse bridgeclub Heilig Landstichting.  Zij behaalden maar liefs het onwaarschijnlijk hoge percentage van 85,5 % , een unicum in bridgeland.  De door de gemeente Berg en Dal uitgeloofde wisseltrofee werd, bij verhindering van leden van het college van BenW , uitgereikt door de voorzitter van BC Hoog Laag Gerard van het Erve. Velen zullen zich na al verheugen op het volgend Open Bridge Kampioenschap Berg en Dal  in 2020 waarvoor BC Embecé uit Millingen de organisatie op zich neemt en gastheer zal zijn . Zij die nog niet bridgen en toch graag  aan dit kampioenschap willen deelnemen kunnen contact opnemen  met één van de drie genoemde clubs  voor het vinden van een mogelijkheid voor een bridgecursus. zie de foto’s