17 oktober 2018

Start werkzaamheden Bisonbaai in Ooij op 22 oktober.

De Bisonbaai

Aanstaande maandag, 22 oktober, starten de noodzakelijke beheermaatregelen in de Bisonbaai te Ooij. Van de 29 gemerkte bomen zijn er 23 Canadese populieren aangemerkt om te worden verwijderd. Deze bomen vormen de hoogste gevaarzetting. Bij 5 van de 23 te verwijderen bomen wordt gekeken of deze kunnen worden omgelierd. De 6 overige bomen, voorzien van een groene stip, blijven staan vanwege een ecologisch belang. Bij deze bomen worden takken of delen van de boomtop verwijderd.

tijdelijke afsluiting Bisonbaai
De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer een week zullen duren. Tijdens de werkzaamheden zal het gebied voor recreanten worden afgesloten. Dit doet Staatsbosbeheer vanwege de veiligheid. Indien toch een onbevoegd persoon het gebied betreedt zal daar een proces-verbaal voor worden uitgeschreven.

Op het moment dat er tijdelijk niet gewandeld kan worden in de Bisonbaai kunt u blijven genieten van de mooie natuur in de Groenlanden, Nijmeegse Stadswaard of Millingerwaard.
Wellicht een goed moment om deze gebieden (nog)beter te leren kennen.

vragen?
Thijmen van Heerde, Boswachter Staatsbosbeheer Gelderse Poort,
Ooijse bandijk 36b, 5676 JE Ooij, Telefoon: 06 51207166, E-mail: t.heerde@staatsbosbeheer.nl