16 september 2018

3oeverfestival met Jos van Gessel

Tijdens het 3oeverfestival in Ooij toonde Jos van Gessel zijn schilderijen in de voormalige winkel van de SRV ( later “de Insteek”) in Ooij aan de Koningin Julianalaan. zie de foto’s.

ajhvangessel@gmail.com
http://www.josvangessel.nl
tel:+3121943635

Jos van Gessel schildert landschappen.
Tekeningen, foto’s en objecten die hij tijdens zijn reizen en in zijn atelier in Nijmegen maakt, gebruikt als inspiratie voor zijn schilderijen.
Als een romantische schilder schept hij daar zijn eigen wereld met een verhalende setting. Dit gebeurt door zijn manier van schilderen, de kleurkeuzes die hij maakt en elementen in het beeld te isoleren, te veranderen of toe te voegen.
Hierdoor zijn de geschilderde landschappen ondanks dat ze realistisch zijn, geen letterlijke weergave van de werkelijkheid, maar een persoonlijke beleving daarvan.
Een geromantiseerde herinnering met een zekere verstilling.
Naast de vaak gedetailleerd uitgewerkte huisjes of andere bouwsels die omringd worden door een met losse toets neergezette omgeving, verschijnen in zijn nieuwe werk nu ook mensfiguren: nietige figuranten in een groots, indrukwekkend landschap.

Jos van Gessel woont in Ooij.
Hij studeerde aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht en is ook werkzaam als docent op de Nieuwe Akademie in Utrecht en de KWA, werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling, in Schaarsbergen bij Arnhem.
Tijdens het 3 oever festival toont Jos van Gessel zijn werk in een leegstaand winkelpand aan de Koningin Julianalaan 23 in Ooij.