31 augustus 2018

Biljartvereniging Vriendenkring uit Berg en Dal bestaat 60 jaar


Dit jaar bestaat biljartvereniging Vriendenkring uit Berg en Dal 60 jaar. Op 8 september 2018 wordt dat in De Oude Molen in Groesbeek gevierd. Iedereen is die dag van harte welkom aan de Molenweg 48. De receptie duurt van 15:00 uur tot 17:00 uur. De vereniging is opgericht in 1958 in café De Watertoren door Wim Fleuren, Jan Derksen en Wim van Vorstenbos. Na enige tijd sloten zich enkele leden bij het groepje aan en werden er jaarcompetities gehouden. Niet alleen de biljartsport heeft de vereniging naamsbekendheid gegeven. De deelname aan het Berg en Dalse Meerkamptoernooi heeft Vriendenkring menig plaats op het erepodium opgeleverd. Na enkele verhuizingen is café De Oude Molen in Groesbeek sinds 2009 het verenigingslokaal. Jaarlijks wordt het Berg en Dals kampioenschap biljarten gehouden. Dit voorjaar is het toernooi voor de 35e keer georganiseerd door biljartvereniging Vriendenkring. Het thema van dit jubileum is 60 jaar actief in de (biljart)sport. Foto Peter Hendriks.