3 juli 2018

Afscheidsmusical “Bende op de Camping” op de Biezenkamp klas 8a

Groep 8A van basisschool de Biezenkamp in Beek hield maandagavond haar afscheidsmusical “Bende op de Camping” in de aula van de school. Deze opvoering was voor de ouders en de grootouders. Al eerder hadden ze musical opgevoerd voor de andere leerlingen van de school. Groep 8B zal dezelfde musical opvoeren op dinsdag. zie de foto’s deel 1deel 2;  deel 3

 

 

Korte inhoud
Govert, een eigenzinnige bejaarde campingbaas, heeft wegens geldgebrek zijn camping verkocht aan louche zakenman Jack de Spijker. Jack heeft beloofd om samen met Govert de oude gezellige camping weer tot een succes te maken. Het loopt echter allemaal anders! De inkt van het koopcontract is nog niet droog of Jack schuift met z’n bulldozer de halve camping plat. Er moet een duur, luxe vakantieresort komen, met bungalows, palmbomen en een subtropisch zwemparadijs, vinden Jack en zijn sluwe vriendin Roos. Govert en zijn kleindochter Amber krijgen precies één dag om hun spulletjes bij elkaar te rapen en te vertrekken. Vanwege de vergeetachtigheid van de oude Govert en een ‘administratieve fout’ van Jack staan er plots allemaal vakantiegasten aan de poort van de camping. De ene helft van de gasten verwacht een gezellige oude camping en de andere helft een luxe  vakantiepark. Maar de camping is een bende. De chaos is compleet! Samen met Amber en Govert proberen de gasten er toch een geslaagde vakantie van te maken. Maar laat het maar aan Jack en Roos over om dat feestje te verpesten. De vakantie dreigt voor iedereen een regelrechte fl op te worden! Als klap op de vuurpijl landen onverwacht Vikingen
Sven Hamer en Epke Zonderhand met hun schip op het nabijgelegen strand. En ze hebben niet veel goeds in de zin … Gaat het Amber en Govert lukken om de camping ondanks alle tegenslagen tot een nieuw succes te maken? Of krijgen Jack en Roos hun zin? En wie staat er op om de Vikingen het hoofd te bieden? Bende op de camping! is een feelgoodmusical die gaat over samenwerken, het omgaan met meningsverschillen, oog hebben voor elkaar en afscheid nemen. De musical zit boordevol humor, grappige en stoere personages, spannende scènes en liedjes met pure hitpotentie. Er zijn geen hoofdrollen zodat alle kinderen kunnen stralen.